3 מתכונים טעימים (ובריאים!) שישדרגו לכם את הפסח, וישאירו את האורחים שלכם מדושנים היטב ומרוצים עד הגג!

סושי בשרי
מנת פתיחה מושלמת (וקלה להכנה!), שתשאיר את האורחים עם פה פעור.
מצרכים:
6 פרוסות חזה עוף דקות מוכן כמו לשניצל (600 גרם)
למילוי:
1 בצל סגול
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
1 פלפל אדום פרוסים לפרוסות דקות וארוכות
5 עלי מנגולד קצוצים (ללא הגבעול)
1 כף סילאן
½ כפית מלח
½ כפית שמן זית
½ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
בשלב הראשון מכינים את המילוי: מחממים את השמן בסיר רחב בלהבה גבוהה ומכניסים את הבצל והפלפלים. מאדים ללא מכסה כ-10 דקות, ומוסיפים מלח וסילאן. מוסיפים את המנגולד ומתבלים באגוז מוסקט. מערבבים היטב. מבשלים עוד כ-5 דקות ומניחים בצד עד שמתקרר מעט.
אופים בתנור מחומם בחום 200 מעלות מכוסה למשך 15 דקות. כאשר מסירים את הכיסוי, צבע חזה העוף צריך להיות לבן לגמרי.
מעבירים למצב גריל כ-5 דקות עד שמשחים מעט. מקררים ופורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומגישים.

מומלץ להגיש את הסושי קר, את הרוטב שנשאר בתבנית מחממים ויוצקים מעל הסושי.
תנאי אחסון: במקרר עד יומיים.
שלב שני - הכנת הסושי: משטחים את חזה העוף. מניחים על חזה העוף כ-2 כפות מהירקות המאודים ומשטחים באופן אחיד. מגלגלים את החזה מהצד הרחב אל הצר ומניחים בתבנית אפייה, כשהצד ה"פתוח" כלפי מטה. מכסים את התבנית עם נייר כסף.
קדירת בקר בזיתים ויין
היתרון הגדול של הגשת קדירה לארוחת חג הוא בעובדה שאפשר להכין אותה מראש, אפילו יום קודם, ולחמם. עושר הטעמים של הבקר והיין, והתוספת המופלאה של הזיתים (עם שפע הבריאותיים שלהם!), הופכים את הקדירה הזו לחגיגית ומושלמת.
מרכיבים:
1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל ביס.
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
4 עלי דפנה
מעט תימין
3 שיני שום קצוצים
3 כוסות יין אדום
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
תבלו את הבקר במלח ופלפל. חממו שמן זית על מחבת עמוקה וסיגרו את הבשר מכל הצדדים במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
 
הוסיפו את עלי הדפנה, תימין, שום ו-2 כוסות יין והביאו לרתיחה.
 
הנמיכו את הלהבה והמשיכו לבשל את הבשר במשך כ- 90 דקות עד שהוא מתרכך. צננו מעט והוסיפו את הזיתים. הביאו לרתיחה עדינה, והנמיכו שוב את הלהבה. בשלו במשך 30 דקות נוספות. מומלץ לטעום ואם יש צורך – הוסיפו יין, מלח ופלפל. הגישו רותח.
חרוסת תמרים ותפוחים
החרוסת נחשבת למאכל בריאות - האגוזים רווים בחומצות שומן בריאות, יין אדום עשיר בנוגדי חימצון, תמרים יבשים וקינמון ממריצים ומחממים.
המצרכים:
1 חבילה תמרים דחוסים (500 ג')
3 תפוחי עץ קלופים
200 גרם אגוזי מלך
1 כפית קינמון טחון
½ כוס יין אדום
אופן הכנה:
טוחנים את האגוזים בפולסים קצרים (להקפיד לא להפוך אותם לאבקה או עיסה), ומעבירים לקערה.
מגררים את התפוחים בדיסקית הגרירה הגסה של מעבד המזון ומעבירים לקערה.
מחממים מעט את היין (על מנת לנדף את האלכוהול ולרכך את התמרים). מוסיפים לתמרים וטוחנים יחד במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לעיסה אחידה.
הגישו כך לשולחן כחלק ממסורת פסח או השתמשו בחרוסת למילוי של עוגיות או ליצירת ממתק "נקניק", עם חרוסת ומצות שבורות מעורבבות ומגולגלות בקוקוס. את הנקניק מומלץ להקפיא ולפרוס.

בתאבון!