top 3

top 3

3 מתכונים לגמר מונדיאל מושלם

המונדיאל. עברו כבר כמעט 4 שבועות. שיחקו 32 נבחרות. צפינו, התרגשנו, צעקנו ועודדנו ב-63 משחקים. ועכשיו נותר הגמר הגדול. חגיגה. מסיבה. פסטיבל.

מה אתם מתכוונים לאכול במהלכו? כי אין ספק שזוהי סיבה למסיבה ותאווה לכל החושים!

1. צ'ילי קון קרנה

הדרך הכי נוחה וקלה להאכיל קבוצה גדולה של אוהדי כדורגל רעבים.

בסיר גדול השחימו 1 ק"ג בשר טחון (אפשר רק בקר, או לשלב בקר ועוף), והוסיפו בצל קצוץ, שום כתוש (3-4 שיניים), 1 קופסה של עגבניות מרוסקות, 1 בקבוק מחית עגבניות או מיץ עגבניות טבעי, קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות. לתבל עם כפית של כמון, מלח, פלפל, פפריקה (חריפה, מתוקה או מעושנת, על פי העדפה), ומעט טבסקו. הביאו לרתיחה ולאחר מכן השאירו על אש קטנה לכשעה. יש לערבב מדי פעם. להגיש חם.

הגישו עם:

  • גווקאמולה (סלט אבוקדו)
  • גרעיני תירס
  • סלט עגבניות ובצל חתוכים קטן
  • רבעי פיתה או דפי טאקו חתוכים ואפויים בתנור

צ'ילי קון קרנה

2. כנפי עוף

מבחינת האמריקאים מדובר במאכל יסוד, חובה מול שידורי ספורט, ואם מבקשים מהקצב כנפיים מנוקות, ללא העור (או להבדיל – שוקיים) – מתקבל מעדן מזין, בריא וטעים במיוחד.

קחו קערה וערבבו בתוכה כוס שמן זית, חצי כוס דבש, פפריקה מעושנת, פפריקה חריפה, כף חרדל דיז'ון, כפית כמון, מלח ופלפל. בעזרת מברשת מרחו כל כנף עם המשחה משני הצדדים והניחו בתוך תבנית אפייה, עם נייר אפייה בתחתית. כסו את הכנפיים בעזרת נייר כסף והכניסו אל תוף תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לשעה. הורידו את נייר הכסף ואפשרו לכנפיים להשחים עוד כ-10 דקות.

הגישו עם:

  • פרוסות תפוחי אדמה בתנור
  • ירקות חתוכים
  • קלחי תירס

כנפי עוף

3. נשנושים

נשנושים קטנים שיספקו, יעסיקו וישביעו אותנו בזמן המשחק:

  • אדממה – פולי סויה, בתוך התרמיל. קונים אותם קפואים בכל סופר. חולטים במים רותחים ל-3 דקות ומסננים. מגישים עם מלח גס מעל.
  • פופקורן – אבל אמיתי, מגרעיני תירס שאתם קניתם…
  • שקדים ואגוזים – את הפיצוחים המירו במגוון אגוזים לא קלויים, המפוצצים בערכים תזונתיים (אבל לא להגזים, הם מאד משמינים).
  • חומוס ביתי – הכניסו אל תוך מעבד המזון גרגרי חומוס משימורים או מהמקפיא בסופר, רבע כוס טחינה גולמית, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, רבע כוס מיץ לימון, חצי כפית כמון, מלח ופלפל. דקה במעבד – וקיבלתם חומוס מופלא. הגישו עם ירקות חתוכים.
  • כדורי פלאפל – השרו 200 גרם גרגירי חומוס במשך 24 שעות. טחנו במעבד מזון, והוסיפו פטרוזיליה, כוסברה, בצל לבן, 2-3 שיני שום ופלפל חריף טריים. מזגו לתוך המעבד כף טחינה גולמית וכף שמן זית. הוסיפו לכל התערובת חצי כפית סודה לשתייה, מלח, פלפל וכמון. בעזרת ידיים רטובות צרו כדורים קטנים, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות, עד שמקבל גוון זהוב.
  • פירות חתוכים – הכי טבעי, הכי טעים, הכי מרענן.

פופקורן