מ3 מתכונים למרק שיעשו לכם את הסתיו  

מרק עוף איטלקי עשיר (4 מנות),

מרק שהוא גם ארוחה

לא עוד מרק עוף מכובס של סבתא! בסתיו הזה תתחממו עם מרק עוף איטלקי עשיר, מרק שהוא ארוחה מלאה, מרק הרווי בטעמים שיטיסו אתכם הישר לחווה בטוסקנה. מרק העוף האיטלקי בריא ומזין, ומחמם את הלב ואת הגוף!

: מצרכים

2 חזות עוף שלמים, אפויים בתנור ומפורקים בעזרת מזלג.

15 שיני שום שנאפו בתנור או במיקרוגל, מעוכים.

200 גרם רסק עגבניות

1 בצל קצוץ

3 כוסות של מגוון ירקות קצוצים כגון: גזר, סלרי, קישואים, שורש

2 כוסות דלעת או דלורית קלופים וחתוכים לקוביות

כוס עלי בזיליקום קצוצים

תבלינים: מלח, פלפל, אבקת צ’ילי חריף,  בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה

חבילת פסטה קטנה או ניוקי, מבושלים עפ”י הוראות היצרן.

:אופן הכנה

בסיר בינוני חממו מעט שמן זית, והשחימו קלות את הבצל. הוסיפו השום ואת שאר הירקות והתבלינים היבשים.  הוסיפו רסק העגבניות וערבבו היטב.

הוסיפו לסיר 6 כוסות מים (או ציר) והביאו לרתיחה במשך כ- 40 דקות. לאחר מכן הוסיפו לסיר את עוף והבזיליקום . הגישו עם פסטה/ניוקי לקבלת ארוחה מלאה בקערה.

מרק עגבניות מהיר וקל (4 מנות)

לעיתים, הפשוט ביותר הוא גם הטוב והטעים ביותר. מרק עגבניות מהיר וקל, מאמץ מינימלי לקבלת טעם עמוק שיחמם אתכם בלילות הסתיו. ניתן להמיר את החמאה בשמן זית ולוותר על הגבינה בשביל מרק פרווה.

: מצרכים

4 כפות חמאה

1/2 בצל גדול, חתוך

1 קופסת שימורים של עגבניות שלמות קלופות

2 כוסות מים או ציר ירקות

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, מעט סוכר

אופציונלי לעיטור: פרמז’ן מגורר, בזיליקום טרי

אופציונלי להגשה: אורז מבושל או פסטה קטנה מבושלת

:אופן הכנה

המיסו את החמאה, הוסיפו את הבצל וטגנו 4-5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. הוסיפו את שאר המרכיבים, והביאו לרתיחה למשך 30-40 דקות. הוסיפו מלח, פלפל וסוכר. טחנו בעזרת טוחן ידני, עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף למרק אורז או פסטה, על מנת להפכו לארוחה משביעה. להגשה: להגיש עם עיטור של עלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמזן.

מרק כתום עם ניחוחות מהמזרח הרחוק (4 מנות)

כאשר מתבקשים לצייר סתיו, הצבע הכתום מיד עולה לראש: צבע השלכת, צבע הדלעת, צבע השמיים לקראת ערב. מרק כתום הוא אחד ממרקי הסתיו הכי אופייניים שיש, והפעם עם טוויסט אוריינטלי, שישדרג את המרק לרמת ''וואו''.

: מצרכים

2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות

כוס דלעת או דלורית חתוכנה לקוביות

2 גזרים גדולים קלופים וקצוצים

כרישה (לקצוץ את החלק הלבן, ולחתוך את החלק הירוק ולשמור להגשה)

3 שיני שום כתושות

2 ס”מ זנגוויל טרי, מקולף.

פחית קרם קוקוס

גרידה מחצי לימון

גבעול למון גראס (לא חובה)

מעט כורכום, מלח, פלפל

שמן זית

:אופן הכנה

מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים קלות את הלבן של הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הבטטות, דלעת, גזר וזניגוויל (ג’ינגר). מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים להרתחה. מורידים את האש וממשיכים בבישול כ 40 דקות, עד שהירקות רכים. בעזרת טוחן ידני, מרסקים את הירקות עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את פחית חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את גבעול הלמון גראס, ואת גרידת הלימון. מתבלים עם כורכום, מלח ופלפל.

:להגשה

ניתן לקשט את המרק עם החלק הירוק של הכרישה.

מ3 מתכונים למרק

שיעשו לכם את הסתיו

מרק עוף איטלקי עשיר (4 מנות),

מרק שהוא גם ארוחה

לא עוד מרק עוף מכובס של סבתא! בסתיו הזה תתחממו עם מרק עוף איטלקי עשיר, מרק שהוא ארוחה מלאה, מרק הרווי בטעמים שיטיסו אתכם הישר לחווה בטוסקנה. מרק העוף האיטלקי בריא ומזין, ומחמם את הלב ואת הגוף!

: מצרכים

2 חזות עוף שלמים, אפויים בתנור ומפורקים בעזרת מזלג.
15 שיני שום שנאפו בתנור או במיקרוגל, מעוכים.
200 גרם רסק עגבניות
1 בצל קצוץ
3 כוסות של מגוון ירקות קצוצים כגון: גזר, סלרי, קישואים, שורש
2 כוסות דלעת או דלורית קלופים וחתוכים לקוביות
כוס עלי בזיליקום קצוצים
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת צ’ילי חריף,  בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה
חבילת פסטה קטנה או ניוקי, מבושלים עפ”י הוראות היצרן.

:אופן הכנה

בסיר בינוני חממו מעט שמן זית, והשחימו קלות את הבצל. הוסיפו השום ואת שאר הירקות והתבלינים היבשים.  הוסיפו רסק העגבניות וערבבו היטב.

הוסיפו לסיר 6 כוסות מים )או ציר( והביאו לרתיחה במשך כ- 40 דקות. לאחר מכן הוסיפו לסיר את עוף והבזיליקום . הגישו עם פסטה/ניוקי לקבלת ארוחה מלאה בקערה.

מרק עגבניות מהיר וקל (4 מנות)

לעיתים, הפשוט ביותר הוא גם הטוב והטעים ביותר. מרק עגבניות מהיר וקל, מאמץ מינימלי לקבלת טעם עמוק שיחמם אתכם בלילות הסתיו. ניתן להמיר את החמאה בשמן זית ולוותר על הגבינה בשביל מרק פרווה.

: מצרכים

4 כפות חמאה
1/2 בצל גדול, חתוך
1 קופסת שימורים של עגבניות שלמות קלופות
2 כוסות מים או ציר ירקות
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, מעט סוכר
אופציונלי לעיטור: פרמז’ן מגורר, בזיליקום טרי
אופציונלי להגשה: אורז מבושל או פסטה קטנה מבושלת

:אופן הכנה

המיסו את החמאה, הוסיפו את הבצל וטגנו 4-5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. הוסיפו את שאר המרכיבים, והביאו לרתיחה למשך 30-40 דקות. הוסיפו מלח, פלפל וסוכר. טחנו בעזרת טוחן ידני, עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף למרק אורז או פסטה, על מנת להפכו לארוחה משביעה. להגשה: להגיש עם עיטור של עלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמזן.

מרק כתום עם ניחוחות מהמזרח הרחוק (4 מנות)

כאשר מתבקשים לצייר סתיו, הצבע הכתום מיד עולה לראש: צבע השלכת, צבע הדלעת, צבע השמיים לקראת ערב. מרק כתום הוא אחד ממרקי הסתיו הכי אופייניים שיש, והפעם עם טוויסט אוריינטלי, שישדרג את המרק לרמת ''וואו''.

: מצרכים

2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
כוס דלעת או דלורית חתוכנה לקוביות: 2 גזרים גדולים קלופים וקצוצים
כרישה (לקצוץ את החלק הלבן, ולחתוך את החלק הירוק ולשמור להגשה)
3 שיני שום כתושות
2 ס”מ זנגוויל טרי, מקולף.
פחית קרם קוקוס
גרידה מחצי לימון
">גבעול למון גראס (לא חובה)
מעט כורכום, מלח, פלפל
שמן זית

:אופן הכנה

מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים קלות את הלבן של הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הבטטות, דלעת, גזר וזניגוויל (ג’ינגר). מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומביאים להרתחה. מורידים את האש וממשיכים בבישול כ 40 דקות, עד שהירקות רכים. בעזרת טוחן ידני, מרסקים את הירקות עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את פחית חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את גבעול הלמון גראס, ואת גרידת הלימון. מתבלים עם כורכום, מלח ופלפל.

:להגשה

ניתן לקשט את המרק עם החלק הירוק של הכרישה.